Ingrediente blat:
- 225g unt, la temperatura camerei
- 160g faina cu agent de crestere
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- un varf de sare
- 60g faina de migdale
- 225g zahar pudra
- 4 oua, batute usor
- 1 lingura smanana sau iaurt
Ingrediente crema:
- 55g crema de branza
- 55g unt la temperatura camerei
- 150g zahar pudra
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1-2 lingurite extract de lavanda
- 4 linguri budinca de vanilie
Decor (optional):
- lavanda uscata
- o selectie de flori comestibile
Preparare topping de lamaie:
Se incalzeste cuptorul la 180°C. Pregateste cu hartie de pergament 2 tavi rotunde pentru tort de 20cm. Cerne faina, praful de copt si sarea intr-un castron, adauga migdalele si pune deoparte. In alt castron se amesteca bine untul si zaharul pana se ingroasa.
Se adauga treptat ouale, apoi amestecul de faina si smantana. Se imparte intre cele 2 tavi si se coace timp de 25-30 de minute sau pana cand un bat introdus in centru iese curat. Se lasa sa se raceasca.
Pentru a face crema: se amesteca crema de branza pana la omogenizare. Intr-un castron, se bate bine untul si zaharul pudra. Incorporeaza apoi crema de branza, coaja de lamaie si lavanda, dupa gust.
Aseaza primul blat pe o farfurie, intinde budinca si crema rezultata, apoi aseaza al doilea blat, presara putin zahar pudra si decoreaza cu floricele daca ati ales sa le folositi.
Va dorim pofta buna!