Tort de ciocolata si capsuni
Ingrediente blat:
- 4 linguri cacao
- 125g unt la temperatura camerei
- 100g ciocolata neagra, topita
- cateva picaturi extract de vanilie
- 350 zahra muscovado
- 2 oua
- 300g faina
- 1/2 x 200 ml smantana dulce
Pentru crema:
- 300 ml smantana pentru frisca
- 200g ciocolata neagra
- cateva picaturi de vanilie
- 250-350g capsuni
Mod de preparare:
Seteaza cuptorul la 180°C.
Amesteca pudra de cacao cu 175 ml de apa clocotita, pana la omogenizare.
Bate bine untul cu ciocolata topita si extractul de vanilie, apoi incorporeaza zaharul si amestecul de cacao. La final adauga si ouale pe rand impreuna cu o lingura de faina pentru fiecare ou, apoi smantana si restul de faina. Imparte amestecul in doua forme de tort.
Coace blaturile in cuptorul incins timp de 30-35 de minute, sau pana cand o scobitoare infipta in centru blatului va iesi curata. Se lasa la racit complet.
Pentru crema: Adu smantana la punctul de fierbere, apoi pune ciocolata rupta bucatele si amesteca pana se topeste. Adauga extractul de vanilie. Se lasa amestecul sa se raceasca amestecand ocazional, astfel incat sa se raceasca uniform (acest proces poate fi accelerat prin plasarea vasului intr-un frigider, atunci cand este suficient de rece).
Taie capsunile felii sau sferturi.
Intinde jumatate din crema peste unul dintre blaturi si aranjeaza capsunile taiate. Aseaza celalalt blat peste capsuni, intinde restul cremei si decoreaza cu jumatati sau sferturi de capsuni.
Va dorim Pofta Buna!