Ingrediente crema:
- 225g ciocolata neagra (50% cacao)
- 450g smântâna
Ingrediente blat:
- 400g alune nesarate prajite si tocate marunt
- 4 oua separate
- 150g zahar brun pudra
- 1 ½ lingurita praf de copt
Ingrediente pentru decor:
- fulgi de ciocolata sau alte decoratiuni din ciocolata
Mod de preparare:
1. Topiti ciocolata pe o baie de aburi, intr-un castron
rezistent la caldura. Amestecati smantana, acoperiti castronul, si lasati totul
la racit pentru de cel putin 2 ore.
2. Incalziti cuptorul la 175C si ungeti doua forme rotunde
de tort cu unt.
3. Tocati marunt sau puneti cateva secunde intr-un procesor
de alimente alunele, insa pastrati intr-un castronel 50g din cantitatea initiala
pentru decor.
4. Bateti albusurile spuma. In alt castron amestecati bine
galbenusurile si zaharul. Apoi cu grija incorporati albusurile, alunele si
praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie.
5. Turnati doua treimi din compozitie rezultata intr-o tava,
iar restul in cealalta.
6. Primul blat se coace aproximativ 35 de minute, iar cel
mic 25 minute. Dupa coacere se lasa la racit, apoi se pot scoate din forme.
7. Dupa ce foile s-au racit, taiati blatul mai mare pe
orizontala, rezultand doua foi mai subtiri. Folositi cate un sfert din crema de
ciocolata si smantana pe fiecare blat, iar cu ce ramane imbracati tot tortul. Cu
alunele ramase pentru decor: luati o mana de alune si presati usor in
jurul tortului. Deasupra puteti aseza ornamentele de ciocolata cumparate. Daca
preferati un alt mod de a decora tortul, nu trebuie decat sa va lasati
imaginatia sa zboare..
Va dorim Pofta Buna!
Va recomandam sa mai cititi
si:
Cure de sanatate
avem nevoie de o cura de detoxifiere?
cu pietre calde
sanatosi
detoxificare completa
saunei
la san
femei
acupunctura si cum ne poate ajuta?
metoda terapeutica?