Este prea cald pentru a porni cuptorul? Nu ai vrea ca in locul prajiturilor pufoase sa pregtesti un desert delicios dar rece? Da, si eu as vrea… Nu va lasati descurajati de imaginea alaturata! Este mai simplu decat va puteti imagina! Cititi in continuare: Servire: 8 portii |
Ingrediente:
- 2 kg capsuni proaspete, spalate
- 3 1/4 cesti smantana pentru frisca, divizata
- 1/3 ceasca de zahar pudra
- 1 lingurita vanilie
- 1/2 lingurita apa de trandafiri (optional)
- 530-540g biscuiti graham
- 55g ciocolata neagra, tocata marunt
Mod de preparare:
Alege cele mai frumoase capsuni (4-5 capsuni cu frunze) si uita de ele o perioada, iar restul le poti taia in felii subtiri.
Cu ajutorul unui mixer bate 3 cesti de smantana pana se transforma in frisca, apoi adauga pe rand zaharul, vanilia si apa de trandafiri (daca folosesti) amestecand usor pana la omogenizare.
Intinde o lingura de frisca pe fundul unei tavi de copt 22×33 cm, sau pe un platou de dimensiuni similare, apoi aranjeaza un rand de biscuiti, acopera-i cu un strat de frisca, si apoi cu un singur strat de capsuni feliate. Repeta acest procedeu de trei ori, pana cand rezulta patru straturi de biscuiti graham.
Intinde frisca ramasa pe partea de sus cu o lingura si adauga ultimele capsuni feliate.
Intr-o cratita incalzeste smantana ramasa pana face bule, apoi adauga aproape toata ciocolata tocata (mai pastreaza putin pentru design). Amesteca usor la foc mic pana aceasta se topeste si devine o compozitie omogena si cremoasa.
Folosind o lingura, ia cate putin din sosul de ciocolata si lasa-l sa curga neuniform pe tortulet. La final adauga capsunile intregi si restul de ciocolata tocata.
Inainte de servire se lasa la frgider cel putin 4 ore! Suplimentar, se poate decora cu fructe de padure.
Va dorim Pofta Buna!
Va recomandam sa mai cititi si:
Cure de sanatate