Ingrediente pentru
baza:
- 50g unt topit
- 150g biscuiti digestivi
- 50g biscuiti amaretti
- putin ulei de floarea soarelui (pentru
uns)
Ingrediente pentru
umplutura:
- 200g ciocolata alba maruntita
- 5 foi de gelatina
- 6 linguri de lapte
- 500g ricotta
- 300ml smantana grasa
- 50g zahar
- 2 oua, separate
Pentru
decor:
- ciocolata alba (data pe razatoarea mare)
- seminte de rodie
- zahar pudra
Preparare:
Incalziti cuptorul la 180 grade C si topiti untul intr-o
tigaie sau in cuptorul cu microunde. Zdrobiti fin biscuitii, iar apoi
amestecati-i cu untul topit, dupa care asezati compozitia intr-o tava rotunda de
20 cm apasand ferm. Se lasa in cuptorul incins timp de 6 minute, iar dupa
ce sa racit se ung marginile tavii cu ulei si se aseaza hartie de pergament
imprejur.
Inmuiati gelatina in apa (urmarind instructiunile de pe
pachet) in timp ce preparati umplutura: puneti ciocolata intr-un castron
asezat peste o tigaie cu apa fierbinte, adaugati laptele, amestecati usor pana
se topeste dupa care turnati gelatina.
Separat, amestecati ricotta, smantana, zaharul si
galbenusurilr de oua. Intr-un alt castron albusurile trebuie batute
spuma.
Acum, amestecati bine compozitia de ciocolata cu ricotta, apoi
usor incorporati albusurile batute. Se toarna cu atentie peste biscuitii raciti
si se lasa peste noapte la rece.
Pentru a decora, imprastiati cu generozitate ciocolata
rasa peste tort, cateva seminte de rodie si zahar pudra, daca doriti.
Informatii
nutritionale:
Calorii……………….484,
Proteine…………….15g
Carbohidrati………47g
Lipide………………..28g
Grasimi
saturate…15g
Fibre………………….1g
Zahar…………………33g
Sare……………………0.79g
Va dorim Pofta
Buna!