Timp de preparare: 45 minute
Timp de
gatire: 1 ora
Servire: 16-20 portii
Ingrediente:
- 300g unt
- 400g zahar
- 4 oua
- 375g faina
- 235ml lapte de cocos
- 1 lingurita extract de vanilie
Umplutura:
- 150g zahar
- 240ml smantana
- 4 linguri lapte
- 40g nuca de cocos fulgi
Glazuta in 7 minute:
- 110g zahar
- ¼ lingurita crema de tartar sau 1 lingura sirop de porumb
- un varf lingurita de sare
- 1/3 ceasca de apa
- 2 albusuri
- 1 ½ lingurita extract de vanilie
- 150g – 200g nuca de cocos fulgi
Preparare blat:
Incalzeste cuptorul la 175 grade C si unge cu putin unt 3 tavi rotunde pentru
tort.
Cu ajutorul unui mixer bate untul pana devine pufos, adauga zaharul si mai
mixeaza 6-8 minute. Acum pune pe rand ouale, faina, laptele de cocos si vanilia.
Imparte compozitia rezultata in cele 3 tavi deja pregatite si bate-le putin
cu fundul de masa pentru ca bulele de aer sa iasa la suprafara. Aseaza tavile la
cuptorul incins si lasa-le 25-30 de minute sau pana crezi ca sunt gata, dupa
care pot fi lasate la racit.
Preparare umplutura:
Amesteca bine zaharul, smantana, laptele si nuca de cocos.
Aseaza pe un piedestal primul blat de tort si folosind coada unei linguri de
lemn impunge-l la o distanta de aproximativ 2-3 cm. Intinde usor o treime din
umplutura, aseaza al doilea blat, repeta procedeul, al treilea blat si din nou
umplutura.
Preparare glazura:
Amesteca cu un mixer timp de 1 minut zaharul, crema de tartar sau siropul de
porumb, sarea, apa, albusuruile de oua, apoi aseaza castronul pe bain-marie (la
abur) si amesteca din nou timp de 7 minute. La final adauga vanilia, “imbraca”
tortul cu glazura rezultata si imprastie toti fulgii de nuca de cocos peste el
(nu uita sa stergi pe margini piedestalul pentru a arata cat mai
profesional).
Va dorim pofta buna!