Servire: 12-16
felii
Timp de preparare:
40
min
Ingrediente:
- 250 g de unt la temperatura camerei
- 140g zahar pudra
- 6 oua mari, batute
- 280g faina
- 85g migdale
- 2 lingurite pudra de ghimbir
- 2 lingurite de scortisoara
- 700g de mixt de fructe (inclusiv stafide, coacaze,
stafide, coaja de amestecat si cirese glasate)
- 3 linguri de rom
- 140g martipan alb, cuburi
Topping:
- 50g alune
- 50g migdale
- 85g nuci
- 85g fulgi de migdale
- 140g cirese glasate întregi
- 100g sirop golden (sau miere)
Glazura:
- 140g zahar pudra
- 1 albus de ou
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C si se unge cu putin unt o tava rotunda pentru
tort apoi se intinde cu grija hartie de pergament.
Bate untul, zaharul, ouale, faina, migdalele si restul condimentelor pana
devine o crema omogena. Cantareste 100g din amestecul de tort si pune-l deoparte
intr-un castron.
Incorporeaza fructele si romul in restul compozitiei, apoi amesteca usor si
martipanul (preferabil cu un mixer). Toarna acest amestec in tava de tort deja
pregatita si las-o in cuptorul incins aproximativ 1 ora – 1 ora si un sfert.
Intre timp prepara topping-ul: amesteca bine toate nucile,
alunele, ciresele si siropul in compozitia de tort pusa deoparte. Toarna
amestecul pe partea de sus a tortului din cuptor, dupa ce acesta a stat timp de
1 ora si un pic. Distribuie uniform amestecul de nuci si cirese pe intreaga
suprafata a blatului, si mai lasa tava in cuptor cca 40 minute. Fii cu ochii pe
el, astfel incat nucile sa nu se arda.
Pentru a testa daca blatul este copt, introdu un betisor de lemn in tort – in
cazul in care iese curat, atunci e gata. Se lasa la racit pe un gratar de sarma.
In aceasta forma, tortul se poate pastra la rece timp de 2 saptamani sau poate
fi congelat pana la 2 luni.)
Pentru glazura: amesteca zaharul pudra cu un albus de ou
(sau apa rece cate putin) pana se intareste. Se intinde glazura obtinuta pe tort
(sau se imprastie neuniform cu o lingurita), se mai pun cateva fructe dupa
propria preferinta si se poate servi.
Informatii nutritionale pe portie: 780 kcalorii, 14g proteine, 95g
carbohidrati, 40g grasime, 14g grasimi saturate, 4g fibre, 28g zahar, 0.67g
sare.
Va dorim Pofta Buna!
Va recomandam sa mai cititi
si:
Retete rapide si sanatoase
- Salata din cartofi calzi
- Sos de tomate pentru pasta
- Inghetata de capsuni
- Burgeri din miez de nuca si
alune
- Salata de pasta si ton
- Fasole de casa
- Pesto cu miez de nuca
- Prajitura de curmale
- Inghetata de fructe (pops)
- Chiftele din peste
- … toate articolele
aici