preparare: 30 min
Servire: 12 Portii
Ingrediente:
- 113g unt
- 250g zahar
- 2 oua, separate
- 1-1/2 cesti piure de banane coapte ( aproximativ 3
banane medii)
- 85g smantana
- 2 lingurite extract de vanilie
- 160g faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita de sare
Umplutura / glazura:
- 1 pachet budinca instant de banane se amesteca
smantana (si lapte pentru budinca)
- 450g glazura de ciocolata
- 2 banane ferme medii, feliate
- 3 linguri de suc de lamaie
Mod de preparare:
Intr-un castron mare, amesteca untul si zahar pana se transforma intr-un
amestec pufos. Adauga galbenusuri de ou pe rand, bananele, smantana si vanilia.
Incorporeaza apoi faina, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Intr-un castron mic, bate albusuri spuma, apoi incorporeaza-le in aluatul cu
faina. Compozitia rezultata se imparte in doua parti egale, in doua tavi rotunde
de tort unse cu putina grasime si hartie de copt.
Se coace la 175°C pentru 20-25 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa
in centrul blatului iese curata. Inainte de a fi scos blatul din tava se lasa la
racit 10 minute.
Pentru umplutura, intr-un castron mic se prepara budinca de banane dupa
indicatiile de pe plic bineinteles. Se lasa la racit pana la asamblarea tortului
– nu se pune fierbinte sau calda.
Intr-un castron mic amesteca in glazura de ciocolata sa fie topita complet.
Bananele feliate se amesteca intr-un bol cu sucul de lamaie.
Aseaza primul blat de tort pe o farfurie de servire, intinde 3 linguri de
glazura, peste ea cca jumatate din budinca si jumatate din banane. Aseaza al
doilea blat si repeta procedura: glazura, budinca si banane.
Intinde glazura ramasa pe marginea
tortului si pastreaza-l la frigider pana la servire.
Va dorim Pofta Buna!
Va recomandam sa mai cititi
si:
Retete rapide si sanatoase
- Salata din cartofi calzi
- Sos de tomate pentru pasta
- Inghetata de capsuni
- Burgeri din miez de nuca si
alune
- Salata de pasta si ton
- Fasole de casa
- Pesto cu miez de nuca
- Prajitura de curmale
- Inghetata de fructe (pops)
- Chiftele din peste
- … toate articolele
aici