Servire: 10
portii
Timp de preparare: 25
minute
Timp de gatit: 20
min
Timp total: 45 de
minute
Ingrediente
blat:
- 100g margarina scazuta in grasimi polinesaturate
- 100g zahar pudra
- 175 g faina cernuta, cu agent de crestere
- 2 oua
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- 4 linguri de lapte degresat
- un varf de cutit de sare
Ingrediente umplutura:
- 50g ciocolata alba
- 150g crema de branza
- 2 linguri de zahar pudra
- 200g zmeura (sau capsuni)
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 160 grade C iar apoi unge cu unt
doua tavi rotunde pentru tort si aseaza hartie de pergament in ambele.
2. Aseaza toate ingredientele pentru blat intr-un castron si
amesteca-le cu mixerul bine timp de 2-3 minute. Imparte compozitia rezultata in
cele 2 tavi deja pregatite si lasa-le in cuptorul incins aproximativ 18-20
minute. Dupa ce sunt gata, se lasa la racit pe un gratar de sarma.
3. Folosind un curatator de legume, rade aproximativ 10g din
ciocolata alba si aseaz-o in frigider (o vei folosi pentru a decora tortul).
4. Restul de 40g de ciocolata topeste-o pe o baie de aburi,
iar dupa ce s-a topit complet las-o la racit putin, amesteca crema de branza si
zaharul pana la omogenizare, apoi aseaza amestecul la frigider pana la
asamblarea tortului.
5. Pregatirea tortului: intinde pe primul blat jumatate din
cantitatea amestecului de ciocolata, aseaza zmeura, al doilea blat iar la final
restul umpluturii si ciocolata rasa din frigider. camerei.
Va dorim Pofta buna!
Mai cititi si:
Cure de
sanatate
calde
sanatosi
detoxificare completa
saunei
la san
femei
acupunctura si cum ne poate ajuta?
metoda terapeutica?
primavara
usturoi
Stress si oboseala
si relaxare pentru o femeie “la limita stresului”
stresului
stresului
“frenetica”
grasimea abdominala in acelasi timp
si cum putem scapa de ea?