Servire: 12
portii
Timp de preparare:
15min
Timp de gatire: 30min
Ingrediente:
- 250g unt moale
- 250g zahar brun plus 2-3 lingurite
- 300g faina cu agent de crestere
- 4 oua, batute
- 50g nuci, putin prajite si taiate marunt
- 200ml cafea tare (proaspata sau instant), racita
Pentru glazura:
- 500g mascarpone
- 2 linguri zahar brun
- cacao pentru decor
Preparare:
Incalzeste cuptorul la 180C. Unge doua tavi rotunde pentru tort cu putin unt
si aseaza pe fundul fiecareia hartie de pergament. Amesteca bine zaharul si
untul pana devine o crema, adauga faina, ouale si mixeaza pana la omogenizare.
Spre final se toarna nucile si jumatate din cafea. Compozitia rezultata se
imparte in cele 2 tavi si se lasa in cuptorul deja incins 25-30 minute. Dupa ce
s-au copt, lasa-le 5 minute in tavi dupa care le poti scoate sa se raceasca.
Intre timp indulceste cafeaua ramasa cu cele 2-3 linguri de extra de zahar
brun si stropeste 4 linguri peste blaturi.
In timp ce blaturile se racesc, este timpul sa prepari glazura/umplutura.
Amesteca bine mascarpone, cafeaua ramasa si zaharul pana la omogenizare.
Foloseste jumatate din cantitate pentru a unge primul blat si cealalta jumatate
pentru cel de-al doilea. Pentru decor, presara putina pudra de cacao peste tort.
Informatii nutritionale pe
portie:
Calorii……………. 559
Grasime…………..39g
Proteine…………. 5g
Carbohidrati……. 48g
Fibre……………… 1g
Grasimi
saturate.. 23mg
Zahar…………….. 29mg
Sare……………….
0.72mg
Va dorim Pofta
buna!