Servire: 12 –
16 portii
Timp de pregatire: 30 minute
Ingrediente:
- pudra de cacao
- 1 ou, usor batut
- 1 cana de lapte batut sau iaurt
- 2/3 ceasca ulei
- 2 cesti faina
- 1 3/4 ceasca de zahar
- 1/2 ceasca pudra de cacao
- 1 lingura de bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita de sare
- 1 ceasca de cafea proaspat preparata,
fierbinte
- glazura de ciocolata (o puteti cumpara sau prepara din
ciocolata topita la abur cu putin unt)
- 1 1/2 ceasca jumatate nuci pecan, prajite
- 3/4 ceasca topping de caramel (il gasiti in orice
supermarket)
Mod de preparare:
Unge cu putina grasime 3 tavi pentru tort, apoi aseaza pe
fundul fiecareia hartie de pergament si pudra de cacao.
Intr-un castron mic, amesteca bine oul, laptele batut si
uleiul. Separat amesteca faina, zaharul, 1/2 ceasca pudra de cacao, praful de
copt si sarea. Se adauga treptat amestecul de lapte batut peste cel de faina –
amesteca cu un mixer pana la omogenizare. Treptat adauga cafeaua fierbinte, apoi
imparte compozitia in cele 3 tavi, in mod egal.
Blaturile se lasa in cuptorul incins la 176 grade C timp
de 25 – 30 de minute sau pâna când o scobitoare de lemn introdusa in centrul
blatului iese curata. Cand sunt gata, se lasa la racit pe un gratar de sarma –
dupa 15 min se scot din forme si se lasa la racit complet.
Aseaza primul blat pe un platou, intinde cu o spatula o
treime din glazura de ciocolata impingand-o usor peste margini, imprastie o
treime din nucile pecan si 1/4 ceasca topping de caramel; aseaza al doilea blat
si repeta procedura, dupa care pune si ultimul blat, intinde glazura si
topping-ul ramas (la fel impingand usor spre margini cu o spatula pentru a crea
efectul de cascada) si aseaza frumos nucile pecan.
Dupa ce ai asamblat tortul, lasa-l la rece 1-2 ore.
Sfat: daca nu dispui de 3 tavi vei coace cate un blat pe
rand, timp in care compozitia ramasa o vei pune la rece
Va dorim Pofta Buna!
Va recomandam sa mai cititi
si:
Retete rapide si sanatoase
- Salata din cartofi calzi
- Sos de tomate pentru pasta
- Inghetata de capsuni
- Burgeri din miez de nuca si
alune
- Salata de pasta si ton
- Fasole de casa
- Pesto cu miez de nuca
- Prajitura de curmale
- Inghetata de fructe (pops)
- Chiftele din peste
- … toate articolele
aici