Tort Blancmange
Ingrediente blat:
- 6 foi de gelatina de la Dr Oetker
- 400ml lapte
- 300ml smantana
- 100g zahar pudra
- 1 lgt extract de vanilie
- 100g ciocolata cu 70% cacao
- 100g ciocolata cu lapte
- ciocolata pentru decor
Mod de preparare:
Pregateste o tava de aproximativ 1 litru capacitate. Rupe in fasii gelatina, pune-o intr-un bol mediu, se acopera cu apa rece, se lasa timp de 5 minute, apoi se scurge. Combina laptele, smantana si zaharul intr-o cratita mica si adu la fierbere, apoi amesteca si vanilia. Adauga gelatina si amesteca pentru a se dizolva.
In acelasi timp, rupe cele 200g ciocolata in bucati si topeste-o pe o baie de aburi. Incorporeaza amestecul de laptele treptat, acopera si lasa la racit putin. Se toarna amestecul in tava clatita cu apa, se acopera si se pune peste noapte la rece.
Se decoreaza a doua zi cu ciocolata rasa.
Va dorim Pofta Buna!