Tort bezea cu cognac

Ingrediente tort


Pentru foile de bezea:



  • 3 albusuri
  • 175 g zahar pudra

Pentru umplutura:



  • 200g unt nesarat moale
  • 150g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri de cognac
  • putin colorant alimentar rosu sau roz

Pentru decor:



  • cirese glasate
  • zahar pudra

Mod de preparare:


1. Incalziti cuptorul la 145C / 125C si taiati trei cercuri
din hartie de copt (aproximativ 23cm diametru – de marimea tavei).


2. Bateti albusurile spuma, apoi treptat adaugati zaharul,
amestecand incontinuu cu mixerul, pana cand veti obtine o bezea neteda si
lucioasa.


3. Din acest amestec de bezea va vor rezulta 3 foi de
tort.  Impartiti amestecul in 3 si coaceti foile pe rand timp de
aproximativ 20 min sau pana cand prind o culoare aurie. De abia dupa ce se
racesc se poate indeparta usor foaia de copt de pe foile de bezea.


4. Pentru a face umplutura, amestecati untul cu un tel
electric pana devine cremos, apoi adaugati zaharul si mai amestecati pana ce
compozitia ajunge la consistenta unei spume. Acum puteti adauga pe rand
galbenusurile, cognacul si putin colorant.


5. Intindeti o treime din umplutura rezultata peste una din
foile de bezea, apoi repetati procedura cu restul. Decorati tortul cu ciresele
glasate si zaharul pudra. Preferabil este ca inainte de servire sa stea o noapte
la rece.


Pentru un design mai deosebit al tortului inspirati-va din fotografia
retetei.


Va dorim Pofta Buna!


 


Va recomandam sa mai cititi
si:


Cure de sanatate
Cand
avem nevoie de o cura de detoxifiere?

Terapia indiana
cu pietre calde

Dieta pentru ochi
sanatosi

Cura cu pepene rosu

Ceaiul de zmeura – cura de
detoxificare completa

Avantajele folosirii
saunei

Dieta de detoxificare in 5 zile

Dieta de lupta impotriva cancerului
la san

Dieta de detoxifiere pentru
femei

Ce stim despre terapia cu
acupunctura si cum ne poate ajuta?

Este hipnoza o
metoda terapeutica?

tort,bezea,straturi,crema,delicios,cireze,cognac
Comantarii (0)
Adauga comentariu