Tiramisu cu zmeura
Ingrediente clatite:
- 6 galbenusuri
- 175g zahar
- 300ml frisca lichida
- 500g mascarpone
- 1 extract de vanilie
- 150ml marsala sau vin dulce
- 24 piscoturi
- 350g zmeura
- zahar pudra, pentru décor
Preparare clatite:
Pune galbenusurile si zaharul intr-un vas rezistent la caldura pe o tigaie cu apa fierbinte si amesteca pana devine o crema fina. Opreste focul si mai amesteca pentru inca 1 minut pana se raceste.
Intr-un alt castron bate frisca, mascarpone si vanilia pana se combina si creste putin in volum, apoi incorporeaza galbenusurile.
Scufunda cate un piscot pe rand in Marsala sau vin si aranjeaza-le la baza unui vas. Toarna jumatate din amestecul de mascarpone, apoi cu o mare parte din zmeura. Repeta straturile (piscot, mascarpone, zmeura ramasa) si lasa totul la rece cel putin 2 ore.
Se serveste pudrat cu zahar.
autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2014
Va dorim Pofta Buna!