Tiramisu Cheesecake
Crusta:
- 1 1/2 biscuiti digestici sframati
- 1/4 ceasca de unt, topit
Umplutura:
- 2 linguri de gelatina
- 2 cesti smantana pt frisca
- 2/3 ceasca de zahar
- 4 galbenusuri de ou
- 1/2 lingurita de sare
- 500 grame branza Mascarpone
- 1/2 ceasca espresso
- 10 – 12 piscoturi
- 1/4 ceasca de cacao pudra
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180C. Unge cu unt o tava rotunda acopera-i fundul si lateralele cu hartie de copt.
Amesteca biscuitii cu untul topit, pune amestecul in tava pregatita si cu degetele intinde uniform compozitia. Se lasa apoi in cuptorul incins timp de 15 minute, dupa care la racit complet.
Se presara gelatina peste 1/4 ceasca de smantana si se lasa sa stea timp de 5 minute.
Intr-un castron se bate smantana ramasa pana devine frisca – se pune la rece pana la utilizare.
Pune galbenusul de ou, sarea si zaharul intr-un bol deasupra unei oale cu apa ce fierbe la foc mic. Folosind un mixer electric amesteca pana cand zaharul s-a dizolvat complet si galbenusurile de ou sunt de culoare galben pal. Ia bolul de pe aburi si incorporeaza gelatina.
Separata bate mascarpone la viteza medie cca 5 minute pana devine o compozitie pufoasa, dupa care adauga treptat din amestecul de ou si gelatina, iar la final 1/4 ceasca espresso si smantana batuta.
Se toarna jumatate din amestecul rezultat peste crusta racita.
Se inmoaie piscoturile una cate una in espresso-ul ramas si le asezi frumos peste amestecul de mascarpone. Se toarna apoi compozitia ramasa peste stratul de piscoturi si se niveleaza frumos cu o spatula.
Se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider peste noapte. Inainte de servire se pudreaza cu cacao.
autor: bucatar supereva.ro – toate drepturile rezervate (c) 2013
Va recomandam sa mai cititi si: