Tarta spuma de ciocolata in doua culori
Ingrediente baza:
- 250g biscuiti cu cacao
- 125g unt topit
Ingrediente spuma de ciocolata neagra:
- 100g ciocolata neagra, tocata
- 1/3 ceasca frisca lichida
- 1 ou, separat
- 1 lingura zahar pudra
Ingrediente spuma de ciocolata alba:
- 100g ciocolata alba, tocata
- 1/3 ceasca frisca lichida
- 1 ou, separat
- 1 lingura zahar pudra
Mod de preparare:
Se amesteca biscuitii cu untul intr-un procesor de alimente si se aseaza intr-o forma de tarta, presand bine cu degetele un strat uniform. Se lasa la frigider timp de 30 – 60 minute.
Spuma de ciocolata neagra: Topeste ciocolata pe aburi, iar separat bate frisca pana se intareste. Incorporeaza in frisca galbenușul de ou și jumatate din ciocolata topita dupa ce s-a racit. Amesteca bine, apoi pune si ciocolata ramasa. Separat se bate albusul spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza usor in amestecul de ciocolata. Se toarna compozitia rezultata peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se baga la frigider pentru 2 ore sau pana se intareste.
Spuma de ciocolata alba: se procedeaza la fel ca si in cazul spumei de ciocolata neagra, de mai sus. Cand compozitia este gata se toarna peste amestecul de ciocolata neagra, se niveleaza si se lasa la rece pana se intareste, cca 4 ore, sau preferabil peste noapte.
Se serveste cu ciocolata rasa.
autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2015
Va dorim Pofta Buna!