Tarta cu mere
Ingrediente:
- 1 ceasca sirop de artar
- 3 mere Granny Smith, decojite si taiate in 8
- 2 cesti faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita sare
- 3 oua
- 3/4 ceasca lapte batut
- 1 lingurita extract de vanilie
- 170g unt moale
- 1 1/3 ceasca zahar
- frisca pentru servire
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 176 de grade C. Se unge cu unt si faina o tava rotunda. Intr-o cratita mare, aduc siropul de artar la fierbere, si lasa-l pe foc mic, pana cand se ingroasa bine si se reduce la 3/4 ceasca, aproximativ 20 de minute. Se toarna siropul ingrosat in ttava. Aranjeaza merele peste sirop, suprapune-le daca e necesar.
Intr-un castron amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Separat amesteca ouale cu laptele batut (acru) si vanilia. Intr-un alt castron bate untul si zaharul cu un mixer la viteza medie pana devine un amestec pufs, aproximativ 3 minute. Incorporeaza ingredientele uscate si apoi cele umede si lasa aluatul la rece cca 30 de minute.
Razuieste aluatul peste mere si intinde-l intr-un strat uniform. Se pune tava in cuptorul incins cca jumatate de ora, pana devien aurie, iar o scobitoare introdusa in centru iese curat. Se lasa la racit pe un raft de sarma cca 45 de minute.
Dupa ce s-a racit aseaza o farfurie peste tava si intoarce repede totul. Va rezulta o tarta de mere intoarsa 🙂 Se taie in felii si se serveste cu frisca.
autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2014
Va dorim Pofta Buna!