Servire: 10 portii
Ingrediente:
- 800g aluat pentru tarta
- 170g ceapa, taiata felii
- 195g morcovi, taiat felii
- 170 g pastarnac, taiat felii
- 30g salota tocata
- 2 linguri ulei de masline
- 450g ciuperci cremini (cafenii), taiate in
sferturi
- 225g ciuperci portobello, taiate in sferturi
- 225g ciuperci shiitake, taiate in sferturi
- 1 lingurita rozmarin
- 2 linguri sos de soia
- sare
- piper
Preparare:
Amestecati timp de 2 minute la foc mediu ceapa, morcovii, pastarnacul si
salotele în uleiul de masline, dupa care puneti ciupercile, pentru inca 2
minute. Alaturati compozitiei restul ingredientelor si mai amestecati 5 minute.
Intre timp, incalziti cuptorul la 200 grade C, impartiti aluatul in 10
bucatele egale, formand din fiecare un cerc de aproximativ 15 cm. Asezati in
centrul fiecarei tarte 120 ml / ½ cana compozitie de ciuperci, impaturiti
usor marginile aluatului, astfel incat sa ramana deasupra umplututa vizibila.
Asezati tartele pe o foaie de pergament, iar apoi in cuptor timp de 10
minute. Reduceti caldura la 190 grade C si mai lasati-le inca 10 minute. Se
servesc calde.
Variatii:
- puteti servi compozitia de ciuperci si alaturi de orez, pasta sau piure de
cartofi
- daca va este greu sa dati o forma tartelor puteti folosi forme speciale de
tarta
- in locul celor 10 tarte mici puteti face 2 tarte mai
mari