Tarta de toamna, cu prune
Ingrediente tarta:
- 250 g făină
- 150 g unt
- un ou
- 60 g zahăr
- sare
- esenţă de vanilie
Ingrediente umplutura:
- 4 ouă
- 30g zahăr
- 30g miere
- 250 g lapte
- 3 linguri de amidon
- esenţă de migdale si vanilie
- 500 g prune (cu aproximatie)
Mod de preparare:
Amestecă bine ingredientele pentru aluat (untul sa fie la temepratura camerei), apoi lasa-l la rece 30 de minute.
Intre timp, amesteca pentru umplutura ouale cu zaharul si mierea, incorporeaza amidonul de porumb, iar la final laptele si esenta.
Scate aluatul de la rece si intinde-l intr-o forma de tarta. Inteapa-l bine cu furculita si intinde prunele taiate in sferturi. Peste ele, toarna compozitia de lapte.
Pune tava in cuptorul incins la 180C pana ce se rumeneste frumos deasupra. Se lasa la racit complet inainte de servire.
autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2016
Va dorim Pofta Buna!