frigider
Ingrediente:
- un pachet de biscuiti cu ciocolata, (200 gr)
- 2 lingurite de gem de caise
- 400 ml de frisca tare
- 6 linguri de zahar
- 400 ml crema lichior de avocado
- ciocolata pentru decorare
materiale
-robot de bucatarie, punga de decorat cu
frisca (sau un tub de frisca), forma de tarta cu diametrul de aprox 20
cm
Mod de
preparare:
Amestecati in robotul de bucatarie biscuitii pana se face
un praf fin si amestecati acest praf de biscuiti cu gemul.
Tapetati cu acest
amestec tava si apasati cu latura curbata a unei linguri. Bateti 300 de ml de
frisca tare cu 5 linguri de zahar si amestecati si 300 ml de crema de avocado.
Puneti acest amestec cremos in mod egal peste patura de biscuiti amestecati cu
gem. Lasati tarta la rece pentru 2 ore pana se intareste.
Bateti restul de frisca cu o lingura de zahar pana se
intareste si puneti acest amestec intro punga speciala pentru decorat. Luati
tarta de la rece si intindeti deasupra inca un strat subtire de crema de
avocado. Decorati cu frisca si ciocolata – si mai lasati tarta frumoasa inca 2
ore la frigider. Scoateti apoi din forma de tarta si asezati tarta pe un platou
frumos. Pofta buna.