Tarta de capsuni fara coacere

Tarta de capsuni fara coacere

Ingrediente baza:

  • 1/3 ceasca apa
  • 1 1/2 lingurite gelatina
  • 115g crema de branza
  • 500g iaurt grecesc
  • 1 1/2 ceasca frisca batuta
  • 1 1/2 ceasca capsuni proaspete feliute
  • zahar pudra dupa preferinta
  • 170g biscuiti graham, sfaramati, ptr crusta si unt topit (cat o nuca)

Mod de preparare:

Într-o cratiță se pune apă si se presara gelatină; se lasa sa stea 1 minut. Se încălzește la foc mic, aproximativ 2 minute, amestecand continuu, pana cand gelatina se dizolvă. Se lasa la racit. (Puteti citi si pe pachetul de gelatina cum se poate prepara)

Biscuitii se pun intr-o tava si se intind intr-un strat egal. Optional se pot amesteca cu putin unt topit pentru a "lega" compozitia.

Într-un castron mediu, bate crema de branza cu mixerul electric la viteza medie pana se omogenizeaza. Adauga iaurtul și amestecul de gelatină; bate la viteză mică până se amestecata bine. Incorporeaza capsunile si zaharul pudra dupa gust, apoi frisca. Amestecul se toarna peste crusta de biscuiti si se lasa la frigider aproximativ 2 ore sau pana se intareste (se poate si peste noapte).

Se serveste cu frisca si cateva capsuni proaspete optional. 

autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2015

Va dorim Pofta Buna!

 

 

tarta,spuma de ciocolata,reteta.desert.dulce
Comantarii (0)
Adauga comentariu