Tarta de capsuni fara coacere
Ingrediente baza:
- 1/3 ceasca apa
- 1 1/2 lingurite gelatina
- 115g crema de branza
- 500g iaurt grecesc
- 1 1/2 ceasca frisca batuta
- 1 1/2 ceasca capsuni proaspete feliute
- zahar pudra dupa preferinta
- 170g biscuiti graham, sfaramati, ptr crusta si unt topit (cat o nuca)
Mod de preparare:
Într-o cratiță se pune apă si se presara gelatină; se lasa sa stea 1 minut. Se încălzește la foc mic, aproximativ 2 minute, amestecand continuu, pana cand gelatina se dizolvă. Se lasa la racit. (Puteti citi si pe pachetul de gelatina cum se poate prepara)
Biscuitii se pun intr-o tava si se intind intr-un strat egal. Optional se pot amesteca cu putin unt topit pentru a "lega" compozitia.
Într-un castron mediu, bate crema de branza cu mixerul electric la viteza medie pana se omogenizeaza. Adauga iaurtul și amestecul de gelatină; bate la viteză mică până se amestecata bine. Incorporeaza capsunile si zaharul pudra dupa gust, apoi frisca. Amestecul se toarna peste crusta de biscuiti si se lasa la frigider aproximativ 2 ore sau pana se intareste (se poate si peste noapte).
Se serveste cu frisca si cateva capsuni proaspete optional.
autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2015
Va dorim Pofta Buna!