Tarta cu pere si sos de ciocolata
Ingrediente:
- 375g aluat foietaj
- 4 – 5 pere, cum ar fi Comice
- putin unt topit
- un ou batut, pentru glazura
- 5 linguri gem de caise
- 150ml smantana
- 50g unt
- 75g ciocolata neagra
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 200 C. Pune aluatul intr-o tava pe o foaie de copt sau o tava speciala de tarta, rotunda, si marcheaza un cadru in jurul marginii, de 2 cm, cu un cutit. Pune-l in frigider. Se curata perele, se injumatatesc, se scoate miezul si se taie felii subtiri.
Aseaza feliutele de pere suprapuse, pe foaia de aluat, unge-le cu unt si unge marginea aluatului cu oul batut; lasa tarat la copt 20 – 30 de minute. Se incalzeste gemul intr-o tigaie, apoi cu o pensula se ung perele.
Pentru a face un sos sos bun, incalzeste 150ml smantana cu 50g unt si 75g ciocolata neagra. Dupa ce sosul ete fin si ciocolata topita se serveste pe tarta.
autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2013
Va dorim pofta buna!