Tarta cu pere si sos de ciocolata

Tarta cu pere si sos de ciocolata

Ingrediente:

  • 375g aluat foietaj
  • 4 – 5 pere, cum ar fi Comice
  • putin unt topit
  • un ou batut, pentru glazura
  • 5 linguri gem de caise
  • 150ml smantana
  • 50g unt
  • 75g ciocolata neagra

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 200 C. Pune aluatul intr-o tava pe o foaie de copt sau o tava speciala de tarta, rotunda, si marcheaza un cadru in jurul marginii, de 2 cm, cu un cutit. Pune-l in frigider. Se curata perele, se injumatatesc, se scoate miezul si se taie felii subtiri.

Aseaza feliutele de pere suprapuse, pe foaia de aluat, unge-le cu unt si unge marginea aluatului cu oul batut; lasa tarat la copt 20 – 30 de minute. Se incalzeste gemul intr-o tigaie, apoi cu o pensula se ung perele.

Pentru a face un sos sos bun, incalzeste 150ml smantana cu 50g unt si 75g ciocolata neagra. Dupa ce sosul ete fin si ciocolata topita se serveste pe tarta.

 

autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2013

Va dorim pofta buna!

tarta,pere,sos,ciocolata,oua,aluat,foietaj,desert,fructe
Comantarii (0)
Adauga comentariu