Tarta cu orez Belgiana (Rijsttaart)
Ingrediente:
- 145g faina
- 100g unt
- un varf de sare
- 15g zahar
- 1dl lapte
Ingrediente amestec de orez:
- 7.5dl lapte
- 70g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 128g orez
- 2 oua
Mod de preparare:
Aluat: Se cerne faina. Fa o gaura in faina si pune untul moale in ea. Adauga un vârf de cuțit de sare și zahărul. Framanta intr-un aluat și adaugă încet laptele. Acopera aluatul cu un prosop curat. Se lasa la frigider timp de o oră.
Amestecul de orez: Se amestecă laptele cu zaharul, zahărul vanilat și orezul. Se încălzește acest amestec la foc mic pana cand orezul se face (30-40 min.). Se lasă să se răcească pentru un timp si se amesteca cu ouale – foloseste un mixer.
Intinde aluatul si pune-l intr-o tava rotunda de tort de aproximativ 9,5 cm diametru, iar peste se toarna amestecul de orez.
Pune totul în cuptor preîncălzit (180°C) timp de 35-45 de minute, pana cand tarta prinde culare este maro auriu. Se serveste rece pudrata cu zahar.
Va dorim Pofta Buna!
autor: bucatar SE – Toate drepturile rezervate (c) 2015