Tarta cu mere

Tarta cu mere

Ingrediente:

  • 70g unt
  • 50g zahar pudra
  • 125g faina + extra pemtru pudrat
  • 1 ou
  • 6 mere dulci si aromate
  • 100g zahar
  • 200g cirese congelate si dezghetate

Mod de preparare:

1. Amesteca 50g de unt cu zaharul pudra. Adauga faina si framanta aluatul pana devine sfaramicios. Adauga oul si mai framanta putin pana la omogenizare. Pune aluatul in folie alimentara si lasa-l la rece timp de 40 minute. Intre timp incalzeste cuptorul la 180ºC si curata merele de joaca, taie-le in sferturi si scoate-le cotorul.

2. Topeste zaharul cu 3 linguri de apa intr-o cratita la foc mic. Caramelizeaza-l pana devine maro apoi opreste focul si incorporeaza restul de unt. Toarna caramelul in tava de copt si aseaza merele cu partea convexa in caramel, apoi imprastie ciresele in golurile ramase.

3. Pudreaza suprafata de lucru cu faina si intinde aluatul racit in forma tavei (preferabil forma rotunda de tort/tarta). Intinde aluatul peste mere si impinge-i marginea un pic in jos. Folosind un cutit, fa cateva gauri in aluat si poti pune forma in cuptorul incins pentru aproximativ 40 minute, pana se rumeneste.

4. Scoate tarta din cuptor si las-o timp de 10 min sa se raceasca. Pune o farfurie plata pe tarta si cu o miscare rapida intoarce-o cu tot cu forma. Se taie si se presara putina scortisoara.

autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2013

Va dorim Pofta Buna!

 

 

tarta,mere,caramel,desert,dulce,scortisoara,aluat
Comantarii (0)
Adauga comentariu