Tarta cu espresso si ciocolata
Ingrediente:
- 250g biscuiti digestivi
- 2 linguri cacao
- 125g unt topit
- 2 galbenusuri
- 100g zahar pudra
- 1 lingura faina de porumb
- 600ml lapte
- 3 foi de gelatina
- 200g ciocolata neagra (70% cacao)
- 150g ciocolata neagra (50% cacao)
- 2 linguri espresso
- 284 ml frisca lichida
- ciocolata pt decor
Mod de preparare:
Pune biscuitii digestivi intr-o punga mare de plastic, si striveste-i cu un sucitor pana cand seamana cu pesmetul, apoi amesteca-i cu pudra de cacao si untul topit. Se amesteca bine. Apasa compozitia intr-o forma rotunda, atat la baza cat si lateralele. Se lasa la rece pentru cel putin 30 de minute.
Se amesteca impreuna galbenusurile de ou, zaharul pudra, faina de porumb si 4 linguri de lapte. Pune deoparte. Se inmoaie gelatina in putina apa rece pentru aproximativ 10 minute.
Se incalzeste restul de lapte intr-o cratita la foc mic. Rupe ciocolata in bucati si pune-o in lapte, alaturi de espresso, amesteca pana cand ciocolata s-a topit, ia cratita de pe foc si incorporeaza amestecul de oua. Pune-o inapoi la foc mic si amesteca in mod constant pana cand se ingroasa.
Scurge gelatina si stoarce apa in exces si adaug-o la crema fierbinte, amestecand pana cand gelatina s-a dizolvat. Se lasa la racit timp de 15 minute, apoi se toarna in baza de biscuiti. Se lasa sa se raceasca pentru 3-4 ore sau pana cand se intareste. Bate frisca lichida pana se ingroasa si orneaza tarta dupa ce s-a intarit.
Va dorim pofta buna!