Servire: 6
portii
Fructe:
- 800g mere si pere (aproximativ jumatate din
fiecare)
- sucul de la 1 lamaie
- 1 ½ lingurita de extract de vanilie
- 75g zahar muscovado
- 200g afine
Aluat:
- 150g faina
- 150g migdale
- 150g zahar muscovado
- 150g unt, refrigerat si taiat cuburi
Mod de preparare:
Alegeti un vas termorezistent de aproximativ 2 litri si
incalziti cuptorul la 180C.
Curatati si taiati in sferturi fructele, apoi in feliute
subtiri, dupa care amestecati-le cu sucul de lamaie, vanilie si zahar. La final
incorporatiusor doua treimi din afine. Transferati amestecul de fructe in vasul
pentru copt.
Amestecati toate ingredientele pentru aluat într-un
procesor de alimente, pâna când devine o compozitie de firimituri fine.
Imprastie uniform “aluatul” peste fructe.
Vasul se lasa la cuptor cca 30-40 minute sau pâna când
prinde o culoare frumoasa aurie. Serviti fierbinte, sau la temperatura
camerei.
Va dorim Pofta Buna!
Mai cititi si:
Cure de
sanatate
detoxifiere?
calde
completa
san
femei
ajuta?
terapeutica?
Medicina Naturista
acneei
homeopatice?
bine
racelii