Servire: 4 portii
Ingrediente:
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 ceapa mare, tocata
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 lingurita de chimen
- 1/4 lingurita de sare
- 1/4 lingurita piper negru
- un varf de cutit de praf de chili sau ardei iute,
dupa gust
- 1 litru supa de legume/pui
- 1 ceasca linte rosie
- 1 morcov mare, curatat si taiat cubulete
- sucul de la 1/2 lamaie, dupa gust
- 3 linguri de coriandru tocat proaspat sau patrunjel
Intr-o oala mare, incalzeste 3 linguri de ulei la foc mare, adaugati ceapa si
usturoiul, si soteaza pana devin aurii, aproximativ 4 minute.
Adauga si pasta de tomate, chimen, sare, piper negru si praf de chili sau
ardei rosu, si mai amesteca pentru inca 2 minute.
Adauga supa, 2 cesti de apa, lintea si morcovul. Adu la foc mic, apoi acopera
partial oala si da focul la mediu-mic. Fierbe la foc mic pana cand lintea este
moale, aproximativ 30 de minute. Gusta si adauga sare, daca este necesar.
Folosind un blender sau un procesor de alimente, transforma in piure jumatate
din compozitie apoi adauga supa inapoi in oala.
Reincalzeste supa, daca este necesar, apoi amesteca sucul de lamaie si
coriandrul. Serveste supa stropita cu ulei de masline de buna calitate si praf
de chili, daca doresti.
Va dorim Pofta
Buna!
Mai cititi si:
Retete speciale de gratar
gratar
pestele
cartofi
de pastai
gratar
rosii
umplut
tapenada
castraveti
mere si nuci macadamia
gratar
Alimentatie sanatoasa
colesterol
bine
mult
legumelor
paradontoza?
lunga
specialistilor
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
completa
san
femei
ajuta?
terapeutica?
usturoi