Servire: 4 portii
Ingrediente:
- 1 kg dovleac, decojie, fara seminte si taiat în
bucati mari
- 5 linguri ulei de masline
- 2 linguri pudra ardei iute
- 1 lingura seminte de chimen
- 1 lingurita seminte de coriandru
- 25g unt
- 2 cepe, fin tocate
- 2 catei de usturoi, tocati fin
- 1 lingurita rasa de ghimbir
- 1-2 lingurite pudra de curry
- 600ml supa de legume fierbinte
Pentru chipsuri de Pecorino:
- 100g branza Pecorino
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 180°C. Pune dovleac pe o tava, stropeste-l cu ulei, si
presara ardei iute. Uita de el timp de 40-45 minute. Prajeste chimenul si
coriandrul intr-o cratita, apoi piseaza bine semintele.
Adauga untul intr-o cratita si caleste ceapa, usturoiul si ghimbirul timp de
5 minute pe foc mediu. Adauga condimentele si pudra de curry si amesteca timp de
1-2 minute. Adauga dovleacul, supa, si adu totul la fierbere. Redu focul la
mediu si gateste timp de 10 minute.
Dupa ce ai oprit focul, pune toata compozitia intr-un procesor de alimente si
fa o supa crema.
Pentru chipsuri, pune cate o lingura cu varf de branza rasa Pecorino pe o
foaie de pergament ( cu spatiu de 3 cm intre ele) si lasa tava in cuptorul
incins timp de 5 minute, apoi se lasa la racit complet. Serveste supa in boluri
incalzite cu chipsuri pe margina si la preferinta alte verdeturi si
smantana.
Va dorim Pofta
Buna!
Mai cititi si:
Retete speciale de gratar
gratar
pestele
cartofi
de pastai
gratar
rosii
umplut
tapenada
castraveti
mere si nuci macadamia
gratar
Alimentatie sanatoasa
colesterol
bine
mult
legumelor
paradontoza?
lunga
specialistilor
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
completa
san
femei
ajuta?
terapeutica?
usturoi