Timp de
preparare: 20 min
Ingrediente:
- 310g cartofi cuburi
- 270g cuburi de sfecla decojita
- 3 linguri ulei de masline
- sare si piper negru dupa gust
- 1 tulpina de telina tulpina, cuburi
- 1 ceapa, cubulete
- 1 catel de usturoi, tocat
- 950 ml supa de pui
- 0,7g cimbru uscat
- 1 frunza de dafin
- 355 ml smantana
- 15 ml suc de lamaie
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 grade C. Puneti cartofii si sfecla intr-un vas
termorezistent, stropiti-le cu 1 lingura ulei de masline, condimentati cu sare
si piper negru dupa gust, si lasati-le in cuptor pana cand se inmoaie,
aproximativ 1 ora, dupa care se lasa sa se raceasca.
Incalziti 2 linguri de ulei de masline intr-o oala pentru supa si caliti usor
telina, ceapa si usturoiul. Amestecati la foc mediu pana cand ceapa devine
translucida, aproximativ 5 minute. Se amesteca apoi cartofii, sfecla, supa de
pui, cimbrul si frunza de dafin. Fierbeti la foc mic pana cand telina este
foarte frageda, aproximativ 45 de minute.
Cand s-au fiert toate, scoateti foaia de dafin si amestecati supa bine
intr-un procesor de alimente sau blender pana devine crema. La final se adauga
putina smantana si suc de lamaie.
Va dorim Pofta
Buna!
Mai cititi si:
Retete speciale de gratar
gratar
pestele
cartofi
de pastai
gratar
rosii
umplut
tapenada
castraveti
mere si nuci macadamia
gratar
Alimentatie sanatoasa
colesterol
bine
mult
legumelor
paradontoza?
lunga
specialistilor
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
completa
san
femei
ajuta?
terapeutica?
usturoi