Servire: 4
portii
Timp de preparare: 25 minute
Ingrediente:
- 2 lingurite de chimen turcesc
- 2 kg rosii coapte, tocate
- 1/2 ceasca ceapa rosie tocata
- 2 linguri plus 1/4 ceasca coriandru proaspat tocat
- 2 lingurite ardei Chipotle in sos adobo, tocat
- 1 ceasca de boabe de porumb la conserva
- 1 ceasca de apa rece gheata
- 2 linguri suc de lamaie, sau dupa gust
- 1 lingurita de sare
- 1 ceasca iaurt
Mod de preparare:
Pentru a pregati supa: caliti putin chimenul turcesc
intr-o tigaie la foc mic, amestecand 1 – 2 minute.
Combinati rosiile, ceapa, 2 linguri de coriandru si ardei Chipotle intr-un
blender sau procesor de alimente. Amestecati pana se omogenizeaza, apoi
transferati intr-un castron mare. Adaugati chimenul prajit, porumbul, apa, sucul
de lamaie si sarea; amestecati pana se combina toate. Bagati la frigider
aproximativ 1 ora sau pana cand doriti sa o seviti.
Pentru a pregati iaurtul cu coriandru: intr-un
procesor de alimente sau blender se amesteca bine iaurtul si coriandrul. Se lasa
la frigider pana la servire.
Supa rece se impare in 4 boluri si se garnisesc cu o lingura generoasa de sos
de iaurt cu coriandru.
Informatii nutritionale pe
portie: 128 calorii, 2g grasimi (1g sat, 0g mono), 4 mg
colesterol; 24g carbohidrati, 7g proteine, 5g fibre; 667 mg de sodiu; 827 mg
potasiu
Va dorim Pofta
Buna!
Mai cititi si:
Retete speciale de gratar
gratar
pestele
cartofi
de pastai
gratar
rosii
umplut
tapenada
castraveti
mere si nuci macadamia
gratar
Alimentatie sanatoasa
colesterol
bine
mult
legumelor
paradontoza?
lunga
specialistilor
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
completa
san
femei
ajuta?
terapeutica?
usturoi