Servire: 4 portii
Ingrediente:
- 900g morcovi
- 3 linguri ulei
- 1 ceapa mare, tocata fin
- 2 tije telina, fin tocate
- 3cm ghimbir
- 3 catei de usturoi, decojiti si tocati fin
- 1 lingurita seminte de coriandru
- 1 lingurita cu varf chimen
- 1 litru supa de legume
- sare si piper negru proaspat macinat
Mod de
preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se curata morcovii si se taie in bucati de
aproximativ 2cm grosime. Imprastiati-i uniform pe o tava, asezonati bine cu sare
si piper negru proaspat macinat si 2 linguri de ulei. Se lasa in cuptorul incins
cca 30 de minute.
Intre timp, se incalzeste restul de ulei intr-o tigaie mare si se prajesc
usor ceapa tocata, telina si ghimbirul timp de 6-8 minute pana cand se inmoaie,
amestecand periodic. Adaugati usturoiul tocat, chimenul si coriandrul pentru
inca cateva minute.
In cele din urma, se adauga si morcovii copti si se toarna supa de legume. Se
aduce la fierbere, se acopera tigaia, timp de 10 minute, apoi cu un blender se
face supa crema. Adaugati un pic mai multa supa, daca preferati o consistenta
mai subtire. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se serveaste in
boluri.
Va dorim Pofta
Buna!
Mai cititi si:
Retete speciale de gratar
gratar
pestele
cartofi
de pastai
gratar
rosii
umplut
tapenada
castraveti
mere si nuci macadamia
gratar
Alimentatie sanatoasa
colesterol
bine
mult
legumelor
paradontoza?
lunga
specialistilor
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
completa
san
femei
ajuta?
terapeutica?
usturoi