Ingrediente:
- 1,5 kg dovleac sau ca 800 g miez de
dovleac - 1 ceapa
- 2 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita sare
- 1 varf cutit piper alb
- 5 dl apa
- 1-2 dl smantana lichida sau iaurt
Mod de preparare:
Miezul de dovleac se taie cuburi. Ceapa taiata marunt se
prajeste putin in ulei, se adauga usturoiul pisat, sarea, piperul alb si
dovleacul cuburi. Se lasa putin sa se prajeasca si se adauga apa. Se fierbe cca
40 minute (bucatile de dovleac sa fie moi si sa se poata faca piure).
Se mixeaza cu blenderul. Se adauga amestecand smantana
sau iaurtul. Nu se mai fierbe dar se incalzeste sa fie fierbinte. Se poate
adauga curry dupa gust.
Se serveste cu seminte de dovleac prajite si cu
foccacia.
Va dorim Pofta
Buna!
Mai cititi si:
Medicina
Naturista
racelii?
tratarea acneei
timpul tratamentelor homeopatice?
bine
Psoriazis
putea avea?
împotriva gripei si racelii
Alimentatie sanatoasa
colesterol
bine
mult
legumelor
paradontoza?
lunga
specialistilor
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
completa
san
femei
ajuta?
terapeutica?
usturoi