Servire: 4
portii
Timp de preparare: 30 minute
Timp de
gatire: 20 minute
Ingrediente:
- 4 ardei rosii curatati de seminte si tocati
- 4 ardei galbeni curatati de seminte si tocati
- 2 teline, feliate
- 2 cepe medii, tocate
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 lingurite cimbru proaspat tocat
- 2 litri baza supa de legume
- 2 frunze de dafin
- sare si piper negru proaspat macinat
Ingrediente crema de arpagic:
- 2 linguri crema de branza
- 1 lingura arpagic tocat marunt
- sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Pune ardeii rosii si galbeni in doua tigai separate. Imparte telina, ceapa,
usturoiul si cimbrul in cele doua vase, apoi cate jumatate din cantitatea de
supa de legume in fiecare vas si cate o frunza de dafin. Se aduce la fierbere si
se opreste atunci cand legumele sunt moi.
Scoate frunzele de dafin si mixeaza intr-un blender fiecare supa in parte
pana se omogenizeaza, clatind blenderul intre supe. Condimenteaza cu sare
si piper negru proaspat macinat, apoi mai lasa-le 5 minute la foc mic.
Pentru crema de arpagic: amesteca bine crema de branza proaspata cu arpagicul
si condimenteaza cu sare si piper negru proaspat macinat dupa gust.
Pentru servire: toarna cantitati egale din fiecare supa in doua cesti
separate. Tine cate o cana in fiecare mana si toarna continutul lor intr-un
castron in acelasi timp. Se decoreaza cu crema de arpagic si se serveste cu
paine prajita.
Va dorim Pofta
Buna!
Mai cititi si:
Retete speciale de gratar
gratar
pestele
cartofi
de pastai
gratar
rosii
umplut
tapenada
castraveti
mere si nuci macadamia
gratar
Alimentatie sanatoasa
colesterol
bine
mult
legumelor
paradontoza?
lunga
specialistilor
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
completa
san
femei
ajuta?
terapeutica?
usturoi