Suc de rosii
Timp de preparare: 30 minute
Timp gatire: 1 ora, 30 minute
Ingrediente:
- 3.5 kg rosii foarte coapte
- 1 lingurita sare de mare
- 4 linguri suc de lamaie
Mod de preparare:
Spala bine rosiile si usuca-le. Acum trebuie sa elimini semintele si pielita rosiilor, si ai 3 metode prin care poti face asta:
Optiunea 1: Taie un mic "x" in partea de jos a fiecarei rosii si scufunda-le pentru aproximativ 30 de secunde in apa clocotita, apoi pune-le intr-o baie de apa rece cu gheata. Vei putea curata foarte usor pielita, si apoi taiate in jumatate vei elimina si semintele.
Optiunea 2: taie rosiile in bucati mari si da-le printr-un procesor de alimente.
Optiunea 3: mixeaza rosiile rapid printr-un blender si scurge piureul printr-o sita fina.
Pune rosiile decojite si fara seminte intr-o oala cu sarea si adu-le la fierbere. Redu focul la mic si lasa-le sa fiarba, amestecand ocazional, pana cand amestecul se reduce cu aproximativ o treime, va dura cca 45 de minute.
Intre timp, sterilizeaza borcanele si capacele intr-o cratita cu apa fiarta.
Pune 1 lingura de suc de lamaie in fiecare borcan, transfera sosul de rosii fierbinte in borcanele fierbinti, lasand aproximativ 1cm spatiu pana la gura capacului. Infileteaza capacele bine si pune borcanele inapoi in apa care fierbe (apa nu trebuie sa treaca de capac). Se lasa la fiert 40 de minute.
Cand s-a scurs timpul se depoziteaza intr-un loc racoros, intunecat, pana la utilizare.