E greu de imaginat cum un produs in mare parte compus din
porumb poate fi atat de daunator pentru sanatate. Porumbul, in starea
sa ecologica, este o cereala bogata in fibre si o buna sursa de acid folic,
vitamina C si niacina (vitamina B3). Floricelele de porumb proaspat facute din
boabe de porumb ecologic sunt delicioase, o gustare naturala sanatoasa. Cu toate
acestea, versiunea comerciala la microunde este fundamental diferita, nici
naturala, nici sanatoasa, deoarece vin cu un cocktail de toxine implicate in
probleme de sanatate, inclusiv Alzheimer, boli respiratorii si pulmonare, boli
cronice de rinichi, etc.
Comoditatea, usurinta de pregatire si aroma imbatatoare sunt trei
motive pentru a face popcorn la microunde, insa aflati si alte trei motive mari
pentru a nu le mai consuma:
Aroma de unt din popcorn-ul pentru
microunde provoaca boli
Diacetil (DA) este un produs chimic
folosit in floricele de porumb la microunde, care ofera produsului aroma
distinctiva. Un studiu publicat in august 2012 indica faptul ca DA a crescut
nivelul de agregare al proteinei beta-amiloid in creier. Aceasta agregare este
un indicator distinctiv al bolii Alzheimer. DA distruge, de asemenea, si
celulele nervoase. Chiar produse care pretind ca evita DA, utilizeaza arome
artificiale de unt similare, care, din pacate, sunt alte forme de
diacetil.
Pungile de popcorn sunt daunatoare
pentru ficat si toxice pentru sistemul imunitar
PFOA (Acid
perfluorooctanoic) este un produs chimic sintetic aplicat in interiorul pungilor
de popcorn pentru microunde – ce impiedica interactiunea cu lichidele sau
grasimile, creand o suprafata non-stick. Acesta este un cunoscut cancerigen si
toxic pentru animale si oameni, si ramane in mediul inconjurator pe termen
nelimitat. Colesterolului marit, problemele cronice de rinichi, si probleme
respiratorii cum ar fi astmul si bolile pulmonare sunt o parte din problemele de
sanatate asociate cu PFOA. Pentru consumatorii de popcorn pentru microunde,
studiile indica faptul ca 20 la suta din PFOA aflat in sangele lor provine de la
popcorn-ul consumat. Odata aparut, 80 la suta din vaporii toxici din PFOA si DA
sunt emisi in momentul deschiderii pungii de popcorn. Peste 98 la suta din
populatia din SUA are niveluri detectabile de PFOA in sange. Cititi si: Teflonul – pericol
cancerigen
Uleiurile hidrogenate din floricele
provoaca inflamatii
Majoritatea popcorn-ului pentru microunde
este imbibat cu o anumita forma de ulei modificat, ulei de soia sau de obicei
ulei de cocos, transformandu-le in trans-grasimi care blocheaza arterele ce
provoaca boli de inima si inflamatii in organism.
Care e
alternativa?
Alternativa naturala la popcorn la microunde,
sunt floricele de casa, care sunt surprinzator de usor de pregatit. Dupa cum
urmeaza:
– incalziti 1-2 linguri de ulei de seminte de struguri sau de unt
intr-o oala mare la foc mediu
– adaugati 1/2 ceasca de boabe de porumb
organic
– aruncati boabele in oala si puneti capacul
– porumb va incepe sa
pocneasca in mai putin de un minut. Dupa ce se opreste din pocnit, e gata. Se
presara cu sare de mare si / sau orice alta aroma naturala, cum ar fi piper
proaspat macinat, paprika dulce, cascaval ras, amestec de condimente,
etc.
Forumuri recomandate la
Supereva
Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)
- Cauzele genetice ale depresiei
- Boala Lyme (Borelioza)
- Infectiile transmise de animalele de companie (de casa)
- Importanta protejarii copiilor de fumatul pasiv
- Concediul de vara al familiei, sfaturi si recomandari de
sanatate
si dilemele ecologice ale prezentului)
pesticide