Servire: 8-10 portii
Ingrediente:
- 340g zahar
- 350ml apa
- 40-50g rozmarin proaspat (taiat fin)
- 1 lamaie
- 3 linguri vodka
Preparare:
Intr-o cratita combinati zaharul cu apa si amestecati pâna ajunge la punctul
de fierbere; reduce-ti caldura la mic si lasati sa fiarba 5 minute. Acum opriti
caldura, adaugati rozmarinul, puneti un capac la cratita, si asteptati
aproximativ 10 minute sau aâna cand amestecul se raceste.
Strecurati cu ajutorul unei site compozitia de frunzele de rozmarin, adaugati
sucul unei lamai, vodka, si amestecati bine.
Metoda de congelare
Turnati compozitia intr-un recipient, acoperiti-o si puneti-o la congelator.
Cand este pe jumatate inghetata luati o furculita, amestecati putin si puneti
recipientul inapoi la rece. Cand a inghetat bine, asezati serbetul din
congelator intr-un mixer, amestecati pana se inmoaie si apoi puneti-l inapoi la
congelator pana cand doriti sa il serviti.
Important!
-Vodka (sau orice alt tip de alcool) este secretul unui serbet moale.
Alcoolul in sine nu ingheata, si adaugat un pic in serbet va avea aceeai
proprietate. Vodka este o alegere excelenta, deoarece nu afecteaza gustul
serbetului.
-serbetul poate fi pregatit cu 3 zile in avans
-poate fi
servit cu fructe sau sos de fructe
Va dorim pofta
buna!