Sfecla rosie murata
Ingrediente:
- 6 sfecle
- 1 ceapa rosie, mare, taiata feliute subtiri
- 1 ceasca tarahon
- 1 1/2 lingurita sare
- 1/2 ceasca zahar
- 1 ceasca apa
Mod de preparare:
6 sfecle curatate bine se pun la copt in cuptor, intr-o tava cu 2 cepe curatate, 2 crengute de rozmarin si 2 lingurite de ulei. Inainte de a le pune la cuptor se amesteca bine toate ingredientele, si apoi se lasa la copt cca 40 de minute.
Dupa ce sfecla este facuta, se curata de coaja si se taie felii subtiri. Aranjeaza feliile de sfecla in borcane, alternand cu ceapa. Intr-o cratica mica fierbe apa, zaharul, sarea si tarahonul, apoi toarna in borcane. Borcanele inchise ermetic se tin la frigider 3-7 zile inainte de a fi servite.