Salata de vara cu pui si avocado


 timp de preparare: 15 minute


Ingrediente:



  • 50 grame de nuci
  • 2 avocado
  • 1 ceapa rosie
  • o capatana de salata
  • jumatate de paine intermediara, feliata
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 300 grame de piept de pui
  • 100 grame de branza daneza (blu
    cheese)

Suplimentar
– prajitorul de paine


Pregatire:


Intr-o tigaie incinsa (fara ulei) se prajesc cateva minute nucile. Se lasa sa
se raceasca.
Se curata avocado de coaja, se taie in jumatate, se scot
samburii si se taie in bucati.
Se curata ceapa si se taie in inele.
Se
impart frunzele de salata in mod egal – pe 4 farfurii. Se amesteca impreuna
avocado, nucile si inelele de ceapa. Intre timp se pune la prajit paine in
prajitor.
In tigaie, se lasa la incins uleiul de masline, si se prajeste
pieptul de pui pana se rumeneste – intorcand-ul pe ambele fete. Se pune sare si
piper. Cand e gata, puiul se taie in felii si se imparte in farfurii, alaturi de
salata.
Peste tot, se presoara branza daneza, maruntita.


Ce vin se poate servi:
Un vin
alb demi-sec – servit rece.

Comantarii (0)
Adauga comentariu