Salata de sfecla, branza, mar si miere
Ingrediente:
- 700g sfecla rosie coapta, curatata si taiata felii
- 225g sfecla mica (Chioggia) fierte in apa cu 1 lingurita de sare, taiate jumatati
- sare si piper dupa gust
- 5 linguri ulei de masline
- 3 linguri miere
- 1 lamaie + 3 linguri suc lamaie, impartit in doua
- 1 mar verde
- 110g branza de capra
- 2 cesti germeni de grau sau soia, etc
Mod de preparare:
Amesteca mierea cu uleiul si 3 linguri suc de lamaie; adauga 1 lingurita sare si piper negru proaspat macinat. Pastreaza 1/4 ceasca dressing; imparte dressing-ul ramas in 2 castroane in care se afla sfecla calda.
Taie lamaia in jumatate si stoarce sucul din ea intr-un castron cu apa rece; lasa si jumatatile de lamaie in apa. Curata marul, taie-l bucatele mici si scufunda-l in apa cu lamaie.
Cand esti gata de servire scoate marul din apa, aranjeaza sfecla pe un platou si incorporeaza dressing-ul ramas. Pune bucatile de mere, branza de capra si germenii. Pofta Buna!