Astazi, va oferim o
reteta delicioasa, cu un sos consistent. O combinatie inedita intre carnea slaba
de pui, legumele pline de vitamine (gulie, telina, mazare) si fructele (merele)
pline de savoare. Salata se poate servi si aranjata pe un platou, acoperita
cu sos tartar si ornata cu rondele de ou fiert, masline negre si gogosar
acru.
Servire: 10 portii
Timp de
preparare: 40 minute, plus timpul de stat la rece
Ingrediente:
- 500 g carne de pui fiarta
- 1 telina fiarta (200 g)
- 1 gulie mov fiarta (400 g)
- 2 mere (300 g)
- 150 g mazare fiarta
- 4 oua fierte
- 1 lamaie
- 1 lingura boia dulce
Sosul tartar:
- 12 linguri maioneza
- 4 linguri mustar
- 4 linguri smantana
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita otet de fructe;
- sare si piper
Mod de preparare:
Prepararea sosului tartar: intr-un castron, se pun
maioneza, mustarul, smantana, zaharul, otetul, sarea si piperul. Se amesteca
totul cu un tel, pentru omogenizare. Jumatate din cantitatea de sos tartar se
pune deoparte, pentru ornare. Restul sosului ramane in castron.
Carnea de pui, telina si gulia, toate fierte, se taie
cubulete. Merele se curata de coaja, se spala, se indeparteaza casa semintelor,
iar fructele se taie cuburi mici.
Carnea, telina, gulia, mazarea si merele se pun in
castronul cu sos tartar si se amesteca.
Se iau 10 cupe cu picior. Se trece o felie de lamaie pe
buza lor, iar fiecare cupa se trece cu buza prin boia de ardei. In cupe se pune
salata preparata, iar deasupra salatei se toarna 2 linguri din sosul tartar
pastrat.
In mijlocul fiecarei cupe se pune cate o jumatate de ou
fiert. Pe buza cupei cu boia se fixeaza o rondela de lamaie. Cupele cu salata se
pastreaza la rece pana la servire.
Va dorim Pofta Buna!
Mai cititi si:
Alimentatie sanatoasa
mai bine
mult
sa…
legumelor
calorii
minune?
paradontoza?
mancam?
lunga
specialistilor
sanatatea
perfect
Cure de sanatate
avem nevoie de o cura de detoxifiere?
cu pietre calde
sanatosi
detoxificare completa
saunei
la san
femei
acupunctura si cum ne poate ajuta?
metoda terapeutica?
primavara
usturoi