Salata de Gnocchi cu bacon si Pecorino

Oare cui nu ii place bacon-ul si branza Pecorino? Iar o combinatie cu rosii si gnocchi, va transforma totul intr-o salata divina. Iata reteta:

Ingrediente Salata de Gnocchi cu bacon si Pecorino:

  • 75g bacon afumat feliat subtire
  • 360g mix de rosii cherry
  • 500g gnocchi
  • 125g rucola
  • 75g Pecorino Romano
  • 15g busuioc proaspat

Mod de preparare:

Se incalzeste o tigaie, fara ulei sau unt si se prajesc feliile de bacon pe ambele parti, 5 minute, pana devin crocante. Se lasa apoi la scurs pe hartie de bucatarie.

Spalati bine rosiile, taiati-le in jumatate si prajiti-le in aceeasi tigaie unde a fost bacon-ul, timp de 6 minute, la foc mediu.

Intre timp, gatiti gnocchi conform indicatiilor de pe pachet. Cand sunt gata, se scurg bine de apa si se pun intr-o farfurie. Peste ei se arunca bacon-ul sfaramat putin, rosiile, rucola, se razuiete branza si se presara busuiocul. Optional se mai adauga sare si piper dupa gust.

Pofta buna!

bacongnocchipecorinoretetarosiisalata
Comantarii (0)
Adauga comentariu