Ingrediente:
- 1 mar
- 2 dovlecei, taiati in felii groase
- 2 linguri de ulei
- 1/2 lamaie
- 1 lingurita de praf de coriandru
- 4 linguri iaurt gras (sau mai slab)
- 1 lingura de miere lichida
- 50 g nuca sfaramata
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare:
Pregatiti gratarul.
Scoateti miezul din mar si taiati-l pe lungime in felii 2-4 cm. Ungeti marul
si dovleceii cu un strat subtire de ulei si presarati cu sare, piper (proaspat
macinat). Lasati marul si dovlecelul pe un gratarul uns cu ulei pe ambele parti,
aproximativ 1 minut, pana cand prind o culoare aurie.
Aranjati feliile de mere si dovlecel suprapuse intr-un castron larg.
Se rade coaja de la jumatatea de lamaie si se staorce. Se amesteca intr-un
castron un varf de cutit de coaja de lamaie rasa, 1 lingura suc de lamaie,
praful de coriandru, iaurtul, mierea, sarea si piperul dupa
gust.
Se toarna dressing-ul astfel obtinut peste mere si dovleceii
facuti la gratar. Se presara cu nuci si patrunjel.
Serviti cu paine integrala.
Energie – 310 kcal
Proteine – 9 g
Grasimi – 24 g
Carbohidrati
– 14 g (pe portie)
Va dorim Pofta
Buna!
Mai cititi si:
Alimentatie sanatoasa
mai bine
mult
sa…
legumelor
calorii
minune?
paradontoza?
mancam?
lunga
specialistilor
sanatatea
perfect
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
sanatosi
detoxificare completa
saunei
la san
femei
acupunctura si cum ne poate ajuta?
metoda terapeutica?
primavara
usturoi