Servire: 6 portii
Timp de preparare: 20 minute
Coacere:
5 minute + racire: 4 ore
Ingrediente:
- 200 g couscous
- 4 oua
- 4 cepe
- 1 dovlecel
- 3 rosii
- 3 linguri suc de lamaie
- 5 linguri ulei de masline
- 1 legatura de patrunjelul
- 2-3 fire de menta
- 2 fire de busuioc
- sare si piper
- sofran (optional)
Mod de preparare:
1. Varsati couscous-ul intr-o salatiera.
Acoperiti-l cu apa rece si scurgeti-l imediat. Puneti la loc couscous-ul in
salatiera si afanati-l cu furculita. Stropiti-l cu sucul de lamaie si 4 linguri
de ulei de masline. Baza salatei e gata!
2. Adaugati rosiile si dovlecelul taiat
cubulete, ceapa tocata marunt si ierburile maruntite.
3. Adaugati sare si piper dupa gust, acoperiti cu o folie
de plastic si bagati la frigider timp de 4 ore.
4. Bateti ouale cu furculita intr-o
farfurie cu sare, piper si sofran (daca e cazul, pentru mai multa
culoare).
5. Incalziti o jumatate de lingura de
ulei intr-o tigaie mica.
6. Coaceti jumatate din compozitie.
Coaceti mai intai pe-o parte, apoi intoarceti omleta pentru a o coace si pe
partea cealalta. Coaceti si a doua omleta din restul compozitiei.
7. Lasati sa se racesca, apoi taiati
cubulete omletele.
8. In momentul servirii, verificati
asezonarea couccous-ului, incorporati omleta si presarati totul cu
busuioc.
Va dorim Pofta Buna!
Mai cititi si:
Alimentatie sanatoasa
mai bine
mult
sa…
legumelor
calorii
minune?
paradontoza?
mancam?
lunga
specialistilor
sanatatea
perfect
Cure de sanatate
avem nevoie de o cura de detoxifiere?
cu pietre calde
sanatosi
detoxificare completa
saunei
la san
femei
acupunctura si cum ne poate ajuta?
metoda terapeutica?
primavara
usturoi