Ingrediente:
- 4 smochine proaspete
- 2 linguri de miere
- un varf de cutit de praf de cardemom
- 2 linguri de otet din vin
- 1/2 lingurita de mustar
- 4 linguri de ulei (de nuci, daca se poate)
- 1 castron de salata (combinata cu rucola)
- 200 g de piept afumat de rata
- ceapa verde taiata in inele
Pregatire:
Pregatirea smochinelor
Taiati smochinele, in cate 6-8
parti. Incalziti intr-un castron mierea 10-20 secunde, asa incat mierea sa
devina foarte fluida. Adaugati praful de cardemon si un praf de sare in
amestecul de miere.
Cufundati in acest amestec bucatile de smochine, una cate
una, sau in asa fel incat sa aiba un strat de miere pe toate partile. Nu le
lasati in miere.
In mierea ramasa dupa ce smochinele au fost vopsite cu
miere, puneti otetul, mustarul si uleiul pentru a face un dressing. Amestecati
bine si adaugati sare si piper, dupa gust in acest dressing.
Pregatirea salatei
Amestecati salata cu jumatate din
dessingul pregatit si asezati deja salata in 4 farfurii. Asezati in fiecare
farfurie cateva felii de piet afumat de rata. Adaugati in farfurii si bucati
de smochine si ornati cu inele de ceapa verde. Turnati apoi, picaturi din
dresingul ramas si niste piper proaspat macinat. Pofta buna.