Iti propunem o salata deosebita, ideala pentru
micile reuniuni cu prietenii. Nimeni nu va rezista gustului sau
delicios!
Ingrediente:
- 400 de grame de paste penne
- 2 dovlecei
- 2 vinete mici
- 2 ardei rosii copti, decojiti
- 400 de grame de rosii cherry
- 4 cepe
- 2 catei de usturoi
- 18 bulgari de mozzarella
- 100 ml de ulei de masline
- 1 lingura cu cimbrisor maruntit
- 4 frunze de busuioc
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Spala dovleceii si vinetele si
taie-le in doua, apoi in felii groase de jumatate de centimetru. Curata cepele
si usturoiul si toaca-le marunt. Taie ardeii in fasii fine.
2. Incalzeste doua linguri cu ulei in
tigaie, pune usturoiul si ceapa sa se caleasca usor timp de 5 minute, dupa care
scoate-le din tigaie. Adauga putin ulei, prajeste dovleceii tot cam 5 minute,
scoate-i din tigaie, schimba uleiul si rumeneste vinetele. Dupa ce le scoti si
pe acestea, pune rosiile la calit in restul de ulei, fara sa le faramitezi,
scurge-le si aseaza-le deoparte.
3. Pune din nou in tigaie toate
celelalte legume. Potriveste de sare si piper, presara cu cimbrisor, acopera si
lasa sa se caleasca timp de 20 de minute, fara a pune capacul. Adauga rosiile in
tigaie si continua inabusirea timp de alte 5 minute.
4. Intre timp, pune la fiert pennele in
apa multa, cu sare, aproximativ 10 minute, dupa care scurge-le. Muta-le intr-o
salatiera, stropeste-le cu putin ulei si amesteca. Adauga legumele fierte peste
paste, amesteca, orneaza cu bulgari de mozzarella si frunze de busuioc, dupa
care serveste cat este calda.
Va dorim Pofta Buna!
Mai cititi si:
Alimentatie sanatoasa
mai bine
mult
sa…
legumelor
calorii
minune?
paradontoza?
mancam?
lunga
specialistilor
sanatatea
perfect
Cure de sanatate
avem nevoie de o cura de detoxifiere?
cu pietre calde
sanatosi
detoxificare completa
saunei
la san
femei
acupunctura si cum ne poate ajuta?
metoda terapeutica?
primavara
usturoi