Ruperea prematura a apei in sarcina
Ruperea prematura a apei in timpul sarcinii este asociata cu nivelurile ridicate de bacterii, ne informeaza un nou studiu.
Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie, prin analiza probelor din sacul amniotic (membranei fetale), de la 48 de femei, dupa ce au dat nastere. Raportul a fost publicat pe 08 ianuarie in revista PLoS One.
Aproape o treime din nasterile premature sunt asociate cu ruptura prematura a membranelor fetale, si este important sa se afle de ce se intampla acest lucru.
"Complicatiile nasterii premature pot avea efecte asupra sanatatii pe termen lung, atat pentru mama si copil" ne spune autorul studiului, Dr. Amy Murtha, profesor asociat de obstetrica si ginecologie de la Universitatea Scoala de Medicina Duke.
Sunt necesare cercetari suplimentare pentru a determina daca prezenta unor niveluri ridicate de bacterii este o cauza sau rezultatul slabirii membranei fetale, au declarat anchetatorii.
Cercetatorii investigheaza acum daca anumite tipuri de bacterii pot creste riscul rupturii premature a membranelor fetale. Identificarea unor astfel de bacterii ar putea conduce la dezvoltarea unor tratamente preventive.
"De exemplu, daca ne gandim ca anumite bacterii sunt asociate cu ruperea prematura a membranelor, putem urmari aceasta bacterie in timpul sarcinii" a afirmat Murtha. Tratarea femeilor afectate cu antibiotice ar putea reduce riscul acestei probleme, a adaugat ea.