Servire:
aproximativ 40 bucati
Ingredinete pentru ciocolata cu ardei
iute:
- 200g ciocolata neagra
- un varf mare de cutit de praf de ardei
iute - sclipici comestibil (ornamente)
Ingredinete pentru ciocolata alba, cardamom si
fistic:
- 200g ciocolata alba
- ½ lingurita de seminte zdrobite de cardamom
(ingredient exotic, originar din sudul Indiei) - 2 linguri fistic tocat marunt, plus extra pentru
ornat
Mod de preparare:
Pentru “biscuitii” de ciocolata neagra: rupe
ciocolata in bucati si topeste-o intr-un castron asezat pe o baie de
aburi.
Intre timp, aseaza pe 2 tavi late hartie de
pergament.
Odata ce ciocolata s-a topit, se adauga praful de ardei
iute. Dupa ce ai amestecat bine, ia cu o lingurita din compozitia de ciocolata
si las-o sa curga pe foaia de pergament (astfel se formeaza forma rotunda de
biscuite).
Pentru ornat poti folosi o cantitate mica de sclipici
comestibil sau orice altceva iti place, apoi lasi tava cu “biscuitii” intr-un
loc racoros – dar evita frigiderul, deoarece poate afecta culoarea si textura
ciocolatei.
Pentru “biscuitii” de ciocolata alba: rupe
ciocolata in bucati si topeste-o intr-un castron asezat pe o baie de aburi, apoi
adauga cardamomul si fisticul.
Dupa ce ai amestecat bine, poti trece la crearea
“biscuitilor”, la fel cum ai procedat cu cei de ciocolata neagra. Dupa ce ai
terminat toata compozitia, presara pe fiecare putin fistic tocat si sclipici
comestibil (cat a mai ramas). Se lasa la racit intr-un loc racoros si se
serveste ca desert dupa cina.
Va dorim Pofta Buna!
Va recomandam sa mai cititi
si:
Cure de sanatate
avem nevoie de o cura de detoxifiere?
indiana cu pietre calde
sanatosi
zmeura – cura de detoxificare completa
folosirii saunei
stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
hipnoza o metoda terapeutica?
Medicina Naturista
homeopatice?
bine
racelii