Timp de preparare: 45 minute
Servire: 4
portii
Ingrediente:
- un pui ca pentru cuptor 1 – 1 1/2 kg
- 1/2 lamaie
- 1 canita de pesto rosu (100g)
- 3 linguri de branza rasa picanta (ex: Grana Padano,
Peccorino)
- 1/2 lingurita piper cayenne
Mod de
preparare:
Carcasa de pui trebuie deschisa (taiata
complet pe partea mai subtire), si se desface larg. Bucatile mai groase se
incizioneaza. Lamaia se rade de coaja si se preseaza de fruct. Intr-un castron
mic, se amesteca pesto cu coaja de lamaie, suc de lamaie, branza si piper rosu.
Se unge puiul pe ambele parti cu marinata astfel obtinuta si se pune capacul.
Acoperiti vasul, si apoi se lasa la frigider aproximativ 30 de minute la
marinat.
Se aseaza puiul pe gratar cu taietura orientatata in jos,
si se pune capacul (este de preferat un gratar cu capac). Dupa cca 30 de minute,
puiul este gata.
Se serveste cu o salata , ex; salata de varza, salata de legume proaspete,
salata de rosii, etc
Contine pe portie: 530 kcal ,Proteine 40 g ,Grasimi 42 g ,Carbohidrati 1
g .
Va dorim Pofta
Buna!
Mai cititi si:
Alimentatie sanatoasa
mai bine
mult
sa…
legumelor
calorii
minune?
paradontoza?
mancam?
lunga
specialistilor
sanatatea
perfect
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
sanatosi
detoxificare completa
saunei
la san
femei
acupunctura si cum ne poate ajuta?
metoda terapeutica?
primavara
usturoi