Aceasta reteta indiana
este usor de pregatit si absolut delicioasa. Frigaruile de pui tikka sunt
suculente si au o aroma deosebita cand sunt preparate pe gratar, nu la
grill.
Servire: 4 portii
Ingrediente pui tikka:
- 150g iaurt natural cu un continut scazut de grasime
- 2 linguri pasta de curry
- 4 bucati piept de pui, dezosat si fara piele
- 250g rosii cherry
- 4 chapatis integrale, incalzite, pentru servire sau bulcute din paine
integrala
Ingrediente salata:
- 1/2 castravete, injumatatit de-a lungul, fara seminte si spoi feliat
- 1 ceapa rosie, taiata in felii subtiri
- o mana de frunze proaspete de coriandru tocate marunt
- sucul de la 1 lamaie
- 50g salata verde
Mod de preparare:
1. Pune opt frigarui de lemn intr-un bol de apa sa se
inmoaie. Amesteca intr-un castron iaurtul si pasta curry, apoi adauga carnea de
pui taiata cubulete ca pentru frigarui. Daca ai timp, las-o la marinat timp de o
ora. Intr-un castron mare, amesteca bine castravetii, ceapa rosie,
coriandrul,zeama de lamaie, si lasa totul la rece.
2. Scutura orice exces de sos de pe carnea de pui si infige
cate o bucata pe frigaruile inmuiate in apa, iar langa carne infige si o rosie
cherry (continua asa). Frigaruile se lasa la focul de gratar mediu timp de 15-20
minute, intorcand din cand in cand, pana cand sunt gatite si frumos
rumenite.
3. La final se amesteca salata verde in compozitia de
castraveti, se imparte in patru portii egale, se adauga 2 frigarui de pui tikka
si se serveste cu chapatis sau bulcute de paine integrala caldute.
Va dorim Pofta
Buna!
Mai cititi si:
Alimentatie sanatoasa
mai bine
mult
sa…
legumelor
calorii
minune?
paradontoza?
mancam?
lunga
specialistilor
sanatatea
perfect
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
sanatosi
detoxificare completa
saunei
la san
femei
acupunctura si cum ne poate ajuta?
metoda terapeutica?
primavara
usturoi