Pui Alfredo
Ingrediente:
- 115g spaghete (linguine)
- 5 cesti bucatele de dovlecel
- 1 lingura unt
- 450g piept de pui, tăiat în fâșii musca-size
- 1 ceapa mica, taiata in felii subtiri
- 2 catei de usturoi, tocati
- 350-500g smantana pentru gatit
- 2 linguri faina
- 2/3 ceasca lapte
- 1/2 linguriță sare
- 1/8 linguriță piper negru
- 1/4 ceasca parmezan fin ras
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
- 1/4 ceasca parmezan fin ras
Mod de preparare:
Pregatiti pastele conform indicatiilor de pe pachet, adăugând bucatelele de dovlecei in ultimele 2 minute. Scurgeti bine.
Între timp, se topeste untul intr-o tigaie mare la foc mediu. Adauga carnea de pui, ceapa, usturoiul. Gatiti aproximativ 8 minute sau până când puiul este gătit și ceapa este frageda, amestecand ocazional.
Într-un bol mediu se amestecă împreună smântâna și făina. Adauga apoi laptele, sarea și piperul. Adauga amestecul de smantana la amestecul de pui în tigaie. Gateste și amestecă pe foc mediu, până când fierbe si se ingroasa. Adauga 1/4 ceasca parmezan, amestecand pana se topeste.
Serviti amestecul de pui peste amestecul de paste cu dovlecel. Se presara cu patrunjel si parmezan.